Tělové a ušní svíce s příměsí propolisu z vlastních včelstev....

25.02.2014 13:13

Při objevování dalších rozměrů léčebných účinků a zkvalitňování svící, mi přišel do cesty pán PROPOLIS...

Nyní se můžete těšit, že každá svíce v sobě nese kromě kvalitního bio-panenského včelího vosku, bio kurkumy, luxusních esenciálních olejů i zázračný propolis z vlastních včelstev...Velké díky všem pilným včelkám a zde pár informací o propolisu.

Propolis patří k nejžádanějším a také nejtajemnějším včelím produktům. Zvláštně aromatickou, oranžovohnědou látku získávají včely z pryskyřic stromů, které sbírají na kůře, z pupenů apod. Do pryskyřice pak hned po sběru přidávají výměšky svých žláz. Výsledkem je hmota, která má zcela mimořádné účinky. Ničí některé bakterie, viry a plísně, působí proti zánětům a bolesti, zároveň posiluje imunitní systém a tím brání proti dalším útokům virů na organismus, celkově povzbuzuje organismus a podporuje hojení. Včely propolis využívají hlavně jako „desinfekční nátěr“ vnitřku úlu a jako tmel pro utěsnění mezer. Také jím obalují těla vetřelců např. hmyzu a hlodavců, kteří proniknou dovnitř úlu. Jejich mumifikací pomocí propolisu zabrání rozkladu a tím i šíření škodlivých mikroorganismů v úlu. Vzácnost propolisu je kromě jeho výjimečných vlastností dána tím, že ho včely nevyrábějí mnoho. Jeden roj „připraví“ pouze kolem 300 gramů této výjimečné látky za rok. Včelaři ovšem znají způsoby, jak produkci propolisu o něco zvýšit, například umístěním zvláštních sítěk do úlu.
Lidé propolis odpradávna využívají při léčbě zánětů v dutině ústní a hrdle, bolestí zubů, pro celkové posílení organismu, při trávicích obtížích, revmatu a řadě dalších zdravotních problémů. Záznamy o jeho využití máme už ze starověkého Egypta, kde byl používán nejenom k léčení, ale také při mumifikaci těl faraonů.